Cooper-K

Cooper K Kisah mereka tak sehebat kisah cinta Somebody K Somebody Famous Sebab Cooper K Amilia Aisya tak pernah pun bercinta Hubungan mereka bermula atas dasar persahabatan Namun apa yang jadi jika salah seor

  • Title: Cooper-K
  • Author: Rodier
  • ISBN: 9789670508580
  • Page: 135
  • Format: Paperback
  • Kisah mereka tak sehebat kisah cinta Somebody K Somebody Famous Sebab Cooper K Amilia Aisya tak pernah pun bercinta Hubungan mereka bermula atas dasar persahabatan Namun, apa yang jadi jika salah seorang tidak berdaya lagi menahan perasaannya sendiri Dalam tenang yang lama dicarinya, Khair datang mengharu birukan hidup Amilia Bolehkah Amilia mengembalikan kenangan lamaKisah mereka tak sehebat kisah cinta Somebody K Somebody Famous Sebab Cooper K Amilia Aisya tak pernah pun bercinta Hubungan mereka bermula atas dasar persahabatan Namun, apa yang jadi jika salah seorang tidak berdaya lagi menahan perasaannya sendiri Dalam tenang yang lama dicarinya, Khair datang mengharu birukan hidup Amilia Bolehkah Amilia mengembalikan kenangan lama Menghidupkan semula memorinya ketika bersama Cooper dulu, dengan Khair

    One thought on “Cooper-K”

    1. twinkle-twinkle little star.as permintaaan, saya buat review terbuka. maaf atas segala kekurangan.******************************************************Amilia Aisya (AA) (Mia)Kebetulan! Satu kata yang memulakan segala. Bukan mudah untuk aku memulakan hubungan ini. Banyak yang bermain dalam akal. Lalu aku menepis perasaan yang kadangkala datang bertamu. Bukan untuk menidakkan rasa hati tapi perjalanan ini masih jauh. Dihantui oleh kenangan semalam membuatkan aku sedikit kabur dengan perasaan dua [...]

    2. DONE! cooper-K. :)Aaaaaa akhirnya Berjaya jua ku menghabiskan pembacaan walaupun sedikit lambat. Kenapa lambat???? Kerana ku ambil feel. Bagaimana ku ambil feel??? Ku baca semula Nyanyian Hati… Boley?? Iye… Itu lah diriku… Meskipun pelik, itu lah aku dan aku terima diriku seadanya… hahahaha… For the first time ever, I feelllll both protagonist. Kedua-duanya diuji dengan ujian yang maha berat and that’s why penyatuan mereka manis sekali…. Saya suka! Mia – Dia jujur budaknya and te [...]

    3. Cooper-KKisah bagi saya dua watak biasa yang mempunyai kisah luar biasa.rkenalan yang tidak disengajakan antara Amalia Aisya (Mia) dan Khairul Fairuz (Cooper) telah menjadikan mereka study-friends. Mia dan Cooper kedua-dua matlamat yang sama, tak berminat untuk bercinta. Memandangkan banyak tuntutan lain yang perlu di beri keutamaan.Sekadar study-friends di library walaupun kedua-dua bukanlah berada dalam jurusan yang sama. Pharmacies dan doctor? Macam Mia cakap not a good combination. Tapi sali [...]

    4. The story of two people, Cooper & MiaHow they meet by chance.And how they become study friends.Narrated very well by Writer.Knowledgeable in pharmacy and medic.You can change yourself to be betterOne step at a timeUntil you find what you need.First, you feel the laughter and happinessOn the way,you feel the pain and tearsRight to the end,you will smile.Can't say thank you enoughOf this beautiful storyOf the emotion I feltPain,sorrow,friendship,loveEasily touched deep in my heartReady to wipe [...]

    5. I like the cover!!! Lately mood yuni untuk yang tenang, warna pastel, nyaman, sejuk mata memandang. Konon ambil feeling musim sejuk kat Malaysia ni.Sorry I skip part ubat or term medic. Nama scientific dan yuni memang dari dulu x boleh duduk satu tempat pada masa yang sama. In Cooper and Mia case, yuni tak salahkan mia or doktor khai. Udin!!! Dia tahu tetapi kenapa senyap je? Yang amnesia tu cooper, bukan mia. Kenapa tak beritahu? Dah hilang satu nyawa, dah nak bercerai, dah terlambat, baru nak [...]

    6. Naskah untuk dilepaskan; RM14.00. PM je TERKENANG KEMBALIItu perasaan bila menyelak helaian demi helaian naskah ini.i) I'm UiTM Shah Alam's product. So, sorrounding yang digambarkan dalam Cooper-K memang teramatlah familir. Even though, UiTM Shah Alam sekarang berbeza bagai langit dengan bumi dengan UiTM Shah Alam sekarang. Tambahan lagi Kampus Induk hanya menawarkan program Degree sedangkan program Diploma dihantar ke cawangan2nya se-antero M'sia. Oh zaman aku course yg paling sains yang ditawa [...]

    7. Cooper K - Amilia Aisya (Mia) bertemu buat pertama kalinya di perpustakaan dalam keadaan Mia kelam kabut mengejar solat yang dah hampir penghujung waktu. Dek mulutnya yang menyumpah seranah akibat kelalaian sendiri telah menarik perhatian si lelaki yang hampir dengannya menegur bahasa yang tidak sopan ditutur si gadis. Perang mulut terjadi. Cooper dengan sengaja provoke Mia. Mia juga tak nak kalah memberi sedas ceramah pd Cooper sehingga Cooper sedar dia bertemu dengan gadis yang menarik. Ada jo [...]

    8. Cooper-k novel yang bagus bagi saya.Novel yang dekat dengan hati, entah kenapa.Mungkin kerana1.Tempat dalam cerita ni di Terenggau, well saya born and grow in Terengganu2.Penulis menulis dengan menarik semua info tentang farmakologi buatkan terasa nak belajar balik.Hakikatnya, sakit nak belajar tu.3.The relation between docs and pharmacist memang true, even dietician pun dislike docs.I pun tak suka medic student, even kawan satu u. Haha.Kejam. But, Cooper-k seems bring hope that someday relation [...]

    9. Yay, tamat sudah. Silalah baca kalau rindu Red + Ken. Haha. Sekian pembakaran malam ini. Review kita sambung kemudian. 12-04-2014Perkenalan secara tak sengaja antara Amilia Aisya (Mia) dengan Muhamad Khairul Fairuz (Cooper) telah membawa banyak perubahan dalam dirinya. Daripada seorang perengus dan suka menyumpah, perlahan-lahan Mia berubah ke arah yang lebih positif. Kalau ikutkan, mereka ni bukan dari kursus yang sama pun. Tapi entah macam mana si Cooper ni putar belit ayat sampai Mia setuju u [...]

    10. belajar dr pengalaman lampau, i don't want to put Cooper-K on hold as what i did for Nyanyian Hati. menyesal x sudah sbb buku nyanyian hati tue dah sangat best. TAPI bila baca Cooper-K, hati saya rasa penuh puas hati yang amat2 seriously its more that what i can imagine superb and briliant. lurve the story. heart every moment. and i do wish i can start my study back and be some1 like Mia ngeeeeoper, u r interesting as per ur name. sungguh memikat hati. personaliti, gurauan, even cara u baca buku [...]

    11. Cooper-KRentak awal kisah ini berayun dlm nada yg sama seperti Nyanyian Hati. Kisah bersahabat dan kemudian salah seorg dpd mereka jatuh cinta.Kisah ini membelok ke simpang yg sedikit berbeza selepas anjakan 5 tahun, barulah terasa nada baru dalam ayunan rentak garapan RodieR.Aku rasa semua pembaca dapat meneka hala cerita ini namun gaya RodieR membuat aku terus baca setiap bait sampai habis because she has her own way of telling a story. Flashback kdg2 buat aku terasa seperti terselak ke muka s [...]

    12. Nak gambarkan perasaan usai membaca naskah ini, ia umpama kau pergi beraya banyak rumah dah, tapi tang satu rumah ni kau jumpa makanan yang betul-betul kegemaran kau dan makanan tu dah agak lama tak dijamah. Dia punya suka tu, faham-faham sajalah ya :)Buku yang best mestilah disebabkan jalan cerita dan watak-wataknya yang best (dah tentu-tentu si Cooper tu best, oh ya, Mia pun best juga *ambil hati Mia* hahahaha)dan seharusnya sebab penulis dia pun best maka idea yang keluar pun best juga :)Tahn [...]

    13. Yeahhh, khatam sudahTBC :P08.05.2014Rentetan pertembungan di tangga perpustakaan universiti telah menjadi titik tolak untuk pertemuan yang seterusnya antara Doctor & Pharmacist to be, Cooper & Mia. Walaupun pertembungan yang pertama itu bukanlah berlaku dalam adegan romantis tapi lebih kepada sindiran pedas antara keduanya.Walau Mia sudah menjauh dan melarikan diri, Cooper tetap mencari jalan untuk terus dekat dengan gadis itu. Dan alasan untuk membalas budi itu dijadikan penghubung, sub [...]

    14. Naskah ini bagi ML, biasa-biasa je. X jauh konsepnya dengan karya sulung Rodier. Tapi, tapi Tapi Baca dulu apa yg ML nak komen ni. Walaupun byk benda Klise, naskah ni berjaya buat ML senyum dan really miss Cooper. Giler betullah.YANG ML SUKA Cooper yg sweet. Ayat-ayat, kata-kata, usikan dia Semua ML suka. Terasa rindu nak kembali jadi student. Rindu dgn keadaan stress masa nak kejar dateline. Rindu nak kena bersengkang mata mengadap assignment. Rindu time struggle gile2 menghafal teori n so on. [...]

    15. sob.b.bbbbbbbbbSerius, banyak airmata aku tumpah masa baca buku ni Beli buku ni masa PB1M dulu tapi baru dibuka plastik dan dibaca Walaupun agak terjejas sedikit pembacaan dengan dialog yang banyak guna BI, tapi aku redah je la baca hehh .Seperti baca karya Hlovate, sama macam masa baca Nyanyian Hati Mungkin sebab aku kenal karya Hlovate dulu dari karya RodieR ni Mungkin jika aku baca karya RodieR ni terlebih dahulu dan baca karya Hlovate selepas itu, lain pula tanggapan yang aku buat :D.p/s: Da [...]

    16. Ini karya Rodier pertama yang saya baca. Mula-mula dibuka. Dahi berkerut. Saya terbayangkan H. Jadi saya tinggalkan buku untuk dua hari.Bila dibuka semula. Saya membaca dengan senang hati. Terkadang tertawa. Terkadang tersenyum. Mujur malam hari di hospital semua orang tidur. Kalau tidak? Review keseluruhannya?nanti saja ya :)Tapi cerita yang worth it untuk dibaca.

    17. Kisah yang nampak santai pada kulitnya, dan permulaannya. Pepatah yang klise itu memang betul dalam kes buku ini - do not judge a book by its cover. Tiada amaran langsung yang saya akan menangis pada akhir cerita. Heh.Ini buku RodieR pertama yang saya habis baca. Mulalah rasa hendak cari buku Nyanyian Hati selepas ini. Sabar, hati, sabar. Habiskan semua yang belum dibaca di rak fizikal dahulu. Insya-Allah.Kesimpulan saya: kisah yang dianyam kemas dan memikat perhatian saya sejak awal hingga akhi [...]

    18. I beli buku ni sebab ramai yang kata buku penulis ni best. Mula2 baca macam slow sikit, ambik masa juga nak sampai habis part 1, sampai C katanya sambung belajar ke oversea. Masuk part Mia dah start kerja, i baca dalam 5 jam straight tak henti. HahaSuka sangat. Pandainya dia tulis cerita. Bila dah habis, rasa dulu2 macam pernah baca cerita yang hero tiba2 jadi pelupa and so on bla2 tapi takpa, i suka sangat cerita ni. Betullah kata orang, buku penulis ni best. Boleh cari lagi buku2 beliau yang l [...]

    19. cerita dia best. sampai saya pun oii terbuai dengan watak khair. lagi2 masa dia hilang ingatan. dia nmpk a bit ego? or is this just me? but, i don't know what to say for me plot dia lebih kurang sama. or maybe ending lah dengan nyanyian hati. almost the same. tapi lepas read semua reviews n author punya replies i'll be likeoh okay jarang baca cerita melayu. whatever it is don't stop writing. :) good luck! p/s: i don't assume her as H like everyone says, sebab bahasa hlovate tu bahasa yang sama s [...]

    20. Novel RodieR yang ke-3 saya baca. Macam mana terujanya hati ketika membaca Nyanyian Hati begitu jugalah rasanya ketika membaca novel ini. Very interesting worth reading it! Tambahan pula aku dah baca Nyanyian Hati, maka emosi tu terover sikit la bila ada kemuculan watak Ain, Iskandar & Danny tu hik hik. Tahniah kepada penulis, kali terakhir aku rasa teruja begini tatkala membaca novel Ika Madera.

    21. pernah terbaca dlm fb, ada yg mengatakan Rodier ni mungkin Hlovate. namun bila dh habis bc Cooper-K ni, aku x setuju sama skali. sungguhpun kedua-duanya author ni suka ambik latar hospital, aku xrasa Rodier ni Hlovate. sbb cara penceritaannya lain, ayt yg biasa digunakan pun lain. kedua2 author ni ada cara yg tersendiri dlm menyampaikan idea mereka. lepas ni nak kena cari Nyanyian Hati la pulak =P

    22. Saya suke jln cerita novel ni cume klu zaman universiti tu dipendekkan sedikit mgkin lebih baikrasenya klu dipanjangkan sedikit kisah khair dan amilia masa bjumpa smula dan berkahwin tu rasenye novel ini akan lebih menarik utk dibaceape2 pn tahniah untuk penulis teruskan berkarya

    23. waktu habis je baca buku ni perkara pertama yang terlintas di minda saya ialah another hlovate?sangat-sangat suka dan tertarik dengan kisah mia dan cooper ini dah lama saya tidak sebegini teruja dengan novel-novel melayu .

    24. I'm in love with this book love aa and c. is just an ordinary love story but sangat banyak kesedaran yang saya raih. yes and againnication is very important. choose ur word wisely because ia akan memberi impak besar pada mereka yang mendengar kata-kata kita.

    25. Amilia Aisya aka Mia & Khairul Fairuz Muhammad aka CooperTeruja sekejap dengan kemunculan watak Red & Ken (Nyanyian Hati) ngeee

    26. Ni cerita adik Ken #NyanyianHati dengan si cooper-K yang hilang ingatan tu. Part dekat secret recipe urm sedih bacalah baca ni

    27. Dah lama tak baca cerita yg sweet cam ni.Baca ms 1 hingga tamat tak blh nak letak nak tahukesudahan jalan cerita.Tetiba rindu kat Hlovate.

    28. Ini novel no 3 selepas jatuh hati dengan Fir & Anne.Kan dah kena cari balik novel-novel RodieR Menyesal sebab banyak ketinggalan.Gaya penulisan yang masih sama cool takmau serabut dengan adanya watak-watak jahat. Mia is a beauty pada pandangan Cooper dan sebaliknyaPayah kot nak move on lepas baca novel ni duk terbayang-bayangScope of work dalam medic mencabar kot sampai kan dalam 3 ke 4 hari tak bertemu muka even duduk dalam satu rumah. masing-masing busy dengan kerjaWatak perempuan selaluny [...]

    29. the story was superb ahhaha u knpw because of who?? the lead actor Cooper itself ahhh how I much that guy exist ehhee its about a girl n a boy who study pharmacology together in the library even though I didnt learn medic or pharmacy, but I learn new terms based on the novel heheh Cooper -K dan Amilia Aisya , kawan yang belajar bersama. AA yg tidak suka istilah couple, hahha,, akhirnya terasa akan kepergian Cooper. Cooper telah meluahkan hasrat bahawa C telah jatuh cinta pada AA tulah manusia, b [...]

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *